Blog

Kamikaze-Drone Karıştırıcılar Ukrayna'nın Tanklarını Nasıl Kurtarabilir?

Ev yapımı cihazlar kamikaze dronlarının sinyallerini kesmek için tasarlandı, ancak tankları koruyan radyo yayını onların konumlarını açığa çıkarabilir.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, her iki tarafın da çeşitli görevler için giderek daha karmaşık hale gelen insansız hava araçlarını sahaya sürmesiyle, drone silahlanma yarışını daha da alevlendirdi.En son salvo, tankların üzerinde görünmez, koruyucu bir kubbe oluşturan ve kendisine saldırmaya çalışan herhangi bir kamikaze drone'nun sinyalini bozan cıvatalı bir sinyal bozucudur. Elde Taşınabilir Geri Saçılımlı X-ray Cihazı

Kamikaze-Drone Karıştırıcılar Ukrayna'nın Tanklarını Nasıl Kurtarabilir?

Ukrayna savaş alanındaki en tehlikeli drone türlerinden biri, tek yönlü görevler için tasarlanan, fırlatılan ve daha sonra savaş alanı üzerinde uçurulan kamikaze drone'dur.Kontrol istasyonunda yerde oturan pilot, hedefleri bulmak için drone'un kamerasına güvenmek zorundadır.Yaptığı ilk şey, drone'u hedefe saldırması için yönlendirerek patlayıcıyı, bazen de tanksavar saldırısını patlatmasıdır.

Rus Lancet insansız hava araçları, açıkta tank ve topçu hedeflerini arayarak Ukrayna kuvvetleri için ciddi bir tehlike haline geldi.İlk olarak Ukrayna savunma blogu Militarnyi tarafından bildirilen yeni jammer, 900 MHz bandında 50 watt yayın gücünde çalışan bir kablosuz radyo cihazıdır.Bir kamikaze drone intihar koşusu yapmak için gökyüzünden hızla indiğinde sinyal bozucu sinyali keserek drone operatörünün kontrolü kaybetmesine ve ıskalamasına neden olur.

Lancet dronları, 200 milimetrelik zırhı delebilecek patlayıcı yük taşıyor;bu, birçok tankın ince tavan zırhını, hatta taretini bile delmeye yeterlidir.Çoğu Ukrayna tankının çatısında şekilli patlayıcının plazma jetini köreltmek için tasarlanmış reaktif zırh plakaları bulunur, ancak Ukrayna topçularının böyle bir koruması yoktur.Sonuç olarak, sosyal medyada Lancet'lerin Ukrayna'nın sahra topçularını hedef aldığını gösteren çok sayıda video var.

Karıştırıcı, tank taretinin çatısına, tank komutanının kapağının arkasına, tankın en yüksek noktasına takılır.Elektronik parçalar su geçirmez bir kutunun içine giriyor ve bu kutu daha sonra düşman ateşinden korunmak için mühürlü bir metal kutuya yerleştiriliyor.Karıştırma sinyalini yayınlamak için kutudan bir anten çıkar.

Militarnyi, sinyal bozucunun pil gücüne mi dayandığının yoksa tankın kendisine mi bağlı olduğunun net olmadığını, ancak 50 watt'lık güç çekişinin, kutunun açık tank kapağından birkaç santim uzakta olduğu gerçeğiyle birleştiğinde, bir kablonun gücü tanktan çektiğini öne sürdüğünü söylüyor. tankın elektrik sistemi.Bu, sinyal bozucu yayın yaparken ambar kapağının açık olmasını gerektirse de mürettebat bunu çoğunlukla tank sabitken kullanıyordu.Ukraynalı tankerler, kapakları zırh altında kapalı olarak savaşır ve hareket eden tankların vurulması genellikle daha zordur.

Karıştırıcının yayın yaptığı 900 MHz bandı, sivil uzun menzilli drone'lar için ortak bir banttır;aynı zamanda Lancet drone'nun çalıştığı dalga boyuyla aynı.Rus birliklerinin aynı zamanda sivil insansız hava araçlarını keşif sistemi olarak işlettiği ve bunları küresel pazardan çok sayıda satın aldığı da biliniyor.

Kablosuz jammer cihazının bazı dezavantajları vardır.900 MHz bandı aynı zamanda popüler bir sesli iletişim bandı olduğundan, herhangi bir araç yayını farklı bir bant kullanmalı veya diğer birimlerle bağlantısının kesilmesini kabul etmelidir.Bu, sinyal bozucuları açık olan araçlar arasında savaş alanı koordinasyonunun kaybına neden olabilir.Sinyal aynı zamanda dost dronları da engelleyerek birimin durumsal farkındalığını azaltacaktır.

Diğer bir sorun da, sinyal bozucuların kendilerinin 50 watt'lık radyo sinyali pompalayarak, dinleme yeteneği olan herkese bir tankın varlığını duyurmasıdır.Eğer bir düşman kuvveti sinyal bozucuları tespit edip coğrafi konumlarını belirleme yeteneğine sahipse, onlara saldıran tankların ve diğer savaş araçlarının sayısını kelimenin tam anlamıyla sayabilir ve konumlarını bilebilir.

Bu dezavantajlara rağmen, karıştırıcı kullanmak, yukarıdan şekillendirilmiş patlayıcıyla patlatılmaktan daha iyidir.Ancak radyo kontrollü insansız hava araçlarının ortaya çıkışı, askeri komutanların artık elektromanyetik imzalarını ne zaman maskeleyip kaldıracaklarını bilmeleri gerektiği anlamına geliyor.Düşmanın kendi sinyal bozucuları açık mı?Eğer öyleyse, muhtemelen dron kullanmıyorlar; ancak hareket halinde olabilirler ve saldırmaya hazırlanıyor olabilirler.

Karıştırıcılar, düşman dronlarına karşı cankurtaran olabilir, ancak aynı zamanda dost birimleri temel yeteneklerden de mahrum bırakabilirler.Drone'lar her savaşın boşluğunu dolduracak şekilde hızla genişliyor ve havadaki, karadaki ve denizdeki askeri güçlerin bunlarla baş edecek bir planı olması gerekiyor.Bu, Ukrayna gibi, silahların konsept aşamasından birkaç hafta içinde gidişatı tersine çevirebildiği ve karşı tarafın hızla karşı önlemler icat etmesi veya savaşı kaybetmesi gereken bir sıcak savaş durumunda özellikle zordur.

Kyle Mizokami, savunma ve güvenlik konularında bir yazar ve 2015'ten beri Popular Mechanics'te çalışıyor. Eğer patlama veya mermi içeriyorsa, genellikle bundan yanadır.Kyle'ın makaleleri The Daily Beast, US Naval Institute News, The Diplomat, Dış Politika, Combat Aircraft Monthly, VICE News ve diğer yayınlarda yayınlandı.San Francisco'da yaşıyor.

Kaşifler Filmi Ünlü Batık Uçak Gemisi

ABD Çin Denizaltılarını Nasıl Sessizce Casusluk Ediyor?

Kendini Düşüren Savaş Uçağı

Savaş Uçağından Fırlatmak Nasıl Bir Şey?

F-35 Savaş Uçağı Neden Bu Kadar Sert Bir Uçak?

ABD Kayıp F-35 Jetini Neden Bulamadı?

Dünyanın En Tuhaf Zırhlı Araçları

Dark Horse Jet Ukrayna'ya Gidebilecek

Asla Uçak Gemileri İçin Tasarlanmamış 5 Uçak

Askeri Mezarlıklar Neden Uçaklar İçin Araftır?

Ordu Tankını Bir Sonraki Seviyeye Taşıyor

Hearst Dijital Medyanın Bir Parçası

Bu sayfadaki bağlantılardan komisyon kazanabiliriz ancak yalnızca desteklediğimiz ürünleri öneriyoruz.

Kamikaze-Drone Karıştırıcılar Ukrayna'nın Tanklarını Nasıl Kurtarabilir?

Çok Amaçlı Lineer Olmayan Kavşak Dedektörü ©2023 Hearst Magazine Media, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.